Wellicht heeft u er iets van meegekregen? 

28 december 2020

Het verhaal rondom de 2 nieuwe veerboten van Doeksen de 2 Tweelingschepen: De Willem Barentsz en Willem de Vlaming?

Na een lang en moeizaam avontuur arriveerden deze in 2019 eindelijk in Harlingen. Helaas bleek er onderweg veel waterschade te zijn ontstaan.
Wederom waren er langdurige reparaties nodig om de schepen in de vaart te krijgen. Sinds deze zomer is De Willem Barentsz in gebruik en hopelijk volgt de Willem de Vlaming spoedig.
Wat alle avonturen probleemloos heeft overleeft zijn de prachtige tegels en tegeltableaus die we mochten vervaardigen voor beide schepen!
8 grote tegeltableaus, 4 op elk schip, bestaande uit ca. 280 tegels per tableau, sieren de wanden op beide schepen. Ze vertellen het verhaal over de geschiedenis van het Wad, Vlieland & Terschelling.

Daarnaast zijn er middels een ontwerpwedstrijd highlights van beide eilanden, gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs, 1 op 1 verwerkt door onze schilders in alle tegeltableaus.

Na een periode van “Radiostilte” kunnen we jullie nu eindelijk laten genieten van al het moois dat we al in 2017 gemaakt hebben!.
Wil je alles ‘live’ bewonderen boek dan een reis voor Terschelling op de Willem Barentsz.

In een aantal berichten laten we zien wat er allemaal voor leuke avonturen in de tegeltableaus zitten: Let op de details!
We zijn benieuwd wat jullie er allemaal van vinden en voor de makers van de winnende ontwerpen: kunnen jullie je eigen werk vinden?

We horen het graag!