Friese Witjes

Net als al onze tegels worden onze Friese witjes met de hand gevormd en met de hand geglazuurd. 100% Ambacht.
Dit levert witjes op met een prachtig genuanceerd kleurenspel, er zit leven in. Alle traditionele handgevormde tegels hebben gaatjes in de hoeken, dus ook onze witjes. Dit is een teken van authenticiteit. De tegels worden namelijk met de hand op maat gesneden. Daarin onderscheiden wij ons.
Friese witjes zijn zeer geschikt voor de badkamer, keuken en wc maar zijn ook geschikt voor de douche zelf. Andere toepassingen zoals de schouw of de lambrisering zijn natuurlijk ook mogelijk.
Wij hebben Friese witjes in de collectie die we Oud Hollands wit noemen. De kleur van deze witjes hebben een blauwe tint zoals de klassieke witjes dat hebben. Wij maken onderscheid tussen de bonte mix met veel kleurverschil en de rustige mix met een genuanceerd kleurverschil. Op de computer is het natuurlijk lastig beoordelen, het beste is om bij ons te komen kijken naar een echte betegelde muur.
Wij leveren  in allerlei tinten wit. De tinten gaan van crème en grijs naar spierwit en dan zijn er ook combinaties mogelijk.
Historisch gezien dienen witjes geen craquelé te hebben, want een goede ambachtsman kan witjes zonder craquelé maken. We kunnen ze op verzoek met craquelé maken, maar dit is een extra handeling.
Een populair item zijn de witjes met hoekdecor, waarvan de ossenkop het bekendst is. Behalve de ossenkop zijn er nog heel veel andere hoekjes beschikbaar. Ook kunt u tegels met een afgeronde kant bestellen, zodat u geen tegelprofielen nodig heeft. Onze standaard maten zijn 13×13 cm, maar we leveren ook andere maten zoals 15×15 cm.
Lees hier ook het artikel over waarom onze Friese Witjes zo bijzonder zijn.

Assortiment product: Witjes
Allen
Aardewerk
Estriken
Pizza steen
Randtegels
Tableaus
Tegelplaat
Tegels
Vloertegels
Witjes
bloemen en planten
borden en schalen
borrelglaasjes
dienbladen en onderzetters
dieren
gekleurde tegels
klassiek
kleur
maatwerk
modern
onbeschilderd
ornamentaal
restauratie
schepen en zee
spattechniek