Ambachtelijke Vloertegels

Het assortiment van de ambachtelijke vloertegels bestaat uit estriken en plavuizen in verschillende kleuren en verschillende afwerking. Onze plavuizen en estriken worden nog volledig op de oude ambachtelijke wijze gemaakt.

Estriken

Door het vormen en glazuren met de hand wordt het karakter geëvenaard dat zo kenmerkend is voor de zwaar belopen oude estriken van boerderijen en huizen van voor 1900. De traditionele stijl is geel groen geblokt, zoals hieronder te zien is. Eén estrik is 22 x 22 x 2,5 cm.

ambachtelijke vloertegels

Plavuizen

De afmeting van één plavuis is 20 x 20 x 1,5 cm.

Onderhoud ambachtelijke vloertegels

Door de glazuurlaag is onze handvorm estrik geschikt voor normaal belopen ruimtes. Ze zijn door de glazuurlaag waterdicht, vrijwel onderhoudsvrij en schoon te maken met ieder normaal schoonmaakmiddel.

Door zijn slijtvaste glazuurlaag is onze handvorm plavuis ook geschikt voor intensief belopen ruimtes.

Vloerverwarming

Een vloer met Harlinger estriken of plavuizen is uitermate geschikt om te combineren met een vloerverwarmingssysteem omdat de warmte veel langer wordt vastgehouden.

Kleuren van de vloertegels

Onze estriken staan bekend om hun prachtige kleuren. Inmiddels zijn er naast de traditionele geel en groene nog veel meer kleuren beschikbaar.

ambachtelijke vloertegels

Matte of glanzende vloertegels

De Harlinger Estrik is verkrijgbaar in zowel gladde als matte uitvoering.

Gesmoorde estriken

De estriken vloer kennen we vaak in geglazuurde vorm, maar er is ook de zogenaamde gesmoorde variant. De gesmoorde estriken zijn vaak grijs tot antraciet. Door zuurstof te onttrekken aan het bakproces en het extra toevoegen van kolen, krijg je deze kleur. Deze vloer is poreus en heeft daardoor behandeling nodig met was, olie of een andere impregnering om waterafstotend te zijn. Voor een onderhoudsvrije vloer is er ook een matte doorzichtige glazuurlaag mogelijk.

Andere Toepassingen

De plavuizen zijn ook te gebruiken als wand betegeling. Eetcafé Appeltje in Oldenburg heeft de blauwe plavuizen op de wand en dat geeft een speciaal effect door het levendige oppervlak.

ambachtelijke vloertegels plavuizen in de wand

Assortiment product: Vloertegels
Allen
Aardewerk
Estriken
Pizza steen
Randtegels
Tableaus
Tegels
Vloertegels
Witjes
bloemen en planten
borden en schalen
borrelglaasjes
dienbladen en onderzetters
dieren
eten en drinken
gebouwen
gekleurde tegels
klassiek
kleur
maatwerk
onbeschilderd
ornamentaal
personen
schepen en zee
spattechniek
teksten