Handgemaakte tegels

Echte Nederlandse handgemaakte tegels komen uit Harlingen. Wij beschilderen niet alleen de tegels met de hand maar vormen en glazuren ze ook met de hand. Zie ook de Ambacht pagina.

Wandtegels

Onze tegels hebben standaard de historische afmeting van 13×13 cm. Andere afmetingen zijn ook mogelijk op verzoek. Er kan gekozen worden uit witjes, gekleurde tegels, beschilderde tegels of tegels met een structuur. Alle tegels worden met de hand gevormd, geglazuurd en/of beschilderd.

      

Maatwerk

Door het gebruik van de eeuwenoude authentieke receptuur en onze jarenlange ervaring zijn we in staat de prachtigste kleuren te maken. We worden dan ook geroemd om onze heldere kleuren. Wij werken graag samen met u om uw dromen werkelijkheid te laten worden. Bij de Roastroom bijvoorbeeld is gebruik gemaakt van gekleurde blauwe tegels en ook van een metallic soort.

handgemaakte tegels handgemaakte tegels

Gaatjes in de hoeken

Kenmerkend aan handgemaakte tegels zijn de gaatjes in de hoeken. Deze ontstaat door het gebruik van een mal met spijkertjes om de mal op zijn plaats te houden. Alleen op die manier is het mogelijk met de hand een tegel op maat te snijden.

handgemaakte tegels

Vorstbestendige tegels

Naast de wandtegels voor binnen zijn er ook vorst bestendige tegels beschikbaar die worden gebruikt voor gevelbekleding.

Assortiment product: Tegels
Allen
Aardewerk
Estriken
Pizza steen
Randtegels
Tableaus
Tegelplaat
Tegels
Vloertegels
Witjes
bloemen en planten
boerenleven
borden en schalen
borrelglaasjes
dienbladen en onderzetters
dieren
eten en drinken
gebouwen
gekleurde tegels
klassiek
kleur
maatwerk
onbeschilderd
ornamentaal
personen
schepen en zee
spattechniek
teksten