Estrik

Onze Estriken worden nog volledig op de oude ambachtelijke wijze gemaakt. Door het vormen en glazuren met de hand wordt het karakter geëvenaard dat zo kenmerkend is voor de zwaar belopen oude estriken die u kent van boerderijen en huizen van voor 1900.

Onderhoud

Door de glazuurlaag is onze handvorm estrik geschikt voor normaal belopen ruimtes. Ze zijn door de glazuurlaag waterdicht, vrijwel onderhoudsvrij en schoon te maken met ieder normaal schoonmaakmiddel.

Vloerverwarming

De Harlinger Estrik vloer is uitermate geschikt om te combineren met een vloerverwarmingssysteem omdat de warmte veel langer wordt vastgehouden.

Kleuren

Onze estriken staan bekend om hun prachtige kleuren. Inmiddels zijn er naast de traditionele geel en groene nog veel meer kleuren beschikbaar.

Mat of glans

De Harlinger Estrik is verkrijgbaar in zowel gladde als matte uitvoering.

Gesmoorde estriken

De estriken vloer kennen we vaak in geglazuurde vorm, maar er is ook de zogenaamde gesmoorde variant. De gesmoorde estriken zijn vaak grijs tot antraciet. Door zuurstof te ontrekken aan het bakproces en het extra toevoegen van kolen, krijg je deze kleur. Deze vloer is poreus en heeft daardoor behandeling nodig met was, olie of een andere impregnering om waterafstotend te zijn. Voor een onderhoudsvrije vloer is er ook een matte doorzichtige glazuurlaag mogelijk.

Assortiment product: Estriken
Allen
Aardewerk
Estriken
Pizza steen
Randtegels
Tableaus
Tegels
Vloertegels
Witjes
bloemen en planten
borden en schalen
borrelglaasjes
dienbladen en onderzetters
dieren
eten en drinken
gebouwen
gekleurde tegels
klassiek
kleur
maatwerk
onbeschilderd
ornamentaal
personen
schepen en zee
spattechniek
teksten