bouwkeramiek restauratie bungehuis

Restauratie Bouwkeramiek in Bungehuis Amsterdam

9 januari 2018

Op dit moment werkt ons restauratie team op locatie aan een bijzonder pand in Amsterdam. We zijn namelijk betrokken bij de restauratie van het Bungehuis. Het Bungehuis is in 1932 gebouwd naar ontwerp van architect A.D.N. van Gendt. Ook Bunge zelf had invloed op de vormgeving, die strakke vormen ‘zonder versieringen van sculptuur of schilderwerk’ wilde zien. Daarom herbergt het pand waarschijnlijk veel bouwkeramiek uit het 1e kwart van de 20e eeuw. Sinds november 2017 zijn 3 restaurateurs volop bezig duizenden tegels te restaureren en te conserveren.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan vooral uit het restaureren en conserveren van kapotte en beschadigde tegels op verschillende plekken in het pand. Dit kan ter plekke worden gedaan door middel van koudglazuur restauraties. Daardoor laten we heel veel van het originele tegelwerk intact. Bovendien nemen we originele tegels schadevrij uit zodat ze elders weer toegepast kunnen worden. Bovendien mogen we het monumentale trappenhuis restaureren en completeren. Al met al is het dus een mooie eervolle klus op locatie.

SOHO House

Na de restauratie zal het Bungehuis fungeren als exclusieve sociëteit van het Soho House met een restaurant, een wellnesscomplex en 79 hotelkamers.

U kunt hier kijken voor meer van onze restauratie projecten: Restauratie projecten