Vuur van de Vreemdeling deel 2 is nu te koop!

30 november 2023

Trots delen we u mee dat Deel 2 van de prachtige historische roman nu te koop is!
Ga mee in het avontuur. De 17de eeuw door de ogen van een loods, een koopmanszoon, een matroos en een plateelbakker. 

De familie Oswald (Harlinger Aardewerk en tegelfabriek) heeft een kleine bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van de 2 prachtige romans! 
Dus bestel nu online via deze link! Mirjam Molenaar

Deel 2: 1667
Beleef de Tweede Nederlands-Engelse oorlog, de aanval op Chatham, doopsgezind pacifisme, de verdediging van Harwich, seksualiteit, strijd om koloniën en de harde wereld van Delfts en Fries blauw.

De vernietigende aanval op het Vlie (1666) roept wraakgevoelens op. Als pacifist probeert Sytze zich aan deze sentimenten te onttrekken, maar wordt tegen wil en dank de spil tussen zijn vrienden Thomas en Hidde, die elkaar naar het leven staan. Hidde legt via de Engelse Thomas de hand op een zeer nuttige informant. Thomas ziet zich genoodzaakt de wapens op te pakken. Lukt het de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden om Engeland op de knieën te dwingen? Worden Chatham en Harwich vernietigd? Wie zit er achter de grote brand van Londen? Wat zijn de gevolgen van de oorlog voor de vriendschappen van Sytze, Thomas en Hidde? En… welk familiegeheim ontrafelt Sytze op zijn zoektocht naar de herkomst van het astrolabium?