Soho house Amsterdam


Voor het luxe Soho House Amsterdam hebben wij zowel de restauratie gedaan als ook nieuwe tegels vervaardigd.

Na de succesvolle restauratie en conservatie van het bestaande bouwkeramiek in het Soho House heeft de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek ook de wand- en vloertegels voor het zwembad geleverd, dat bovenop het dak is aangelegd. Daarnaast hebben we ook het tegelwerk voor het kookeiland en de bar van de clubruimte op de 5e verdieping gemaakt in nauwe samenwerking met de architect.

Soho House is opgericht in 1995 als een besloten club voor mensen die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie en biedt een platform voor haar leden; gelijkgestemden uit het plaatselijke en wereldwijde netwerk van de creatieve sector ontmoeten elkaar, wisselen ideeën uit, stimuleren en inspireren elkaar, werken en ontspannen. Momenteel heeft Soho House 23 huizen wereldwijd. Men richt zich niet op snelle groei, maar op het vestigen van Soho Houses op bijzondere plekken.

In Soho House Amsterdam, in het Bungehuis, is de clubruimte op de bovenste etage het kloppend hart van het geheel. Deze centrale clubruimte heeft de sfeer van een hotel lobby en is de plek waar de leden mengen, werken, overleggen, vergaderen en elkaar ontmoeten. Verder biedt Soho House Amsterdam een gym, een screening room (kleine filmzaal), een restaurant voor leden, 79 hotelkamers, een bibliotheek en dakterras. De hotel kamers worden met name door de circa 45.000 internationale leden gebruikt worden.

Op de begane grond zijn de openbare ruimtes gevestigd: een Venetiaans restaurant Cecconi’s (naar het concept van het bekende Cecconi’s restaurant in Miami, West Hollywood en London), Meeting & Events ruimtes en een Spa & Wellness van Soho’s eigen concept ‘The Cowshed’ met winkel. Zowel de leden van de club, de hotelgasten als de gasten van het restaurant en de spa maken gebruik van de bestaande entrees aan de Spuistraat. Laden en Lossen gebeurt intern. Een grote inpandige fietsenstalling is beschikbaar voor de leden.