Bezoek aan Atelier Eric van Hove in Marrakesh.

13 mei 2019

In Marrakesh vind je heel veel mooie tegels en aardewerk. Wij gingen er echter niet heen voor inspiratie maar voor een bezoek aan atelier Fenduc van kunstenaar Eric van Hove. Afgelopen week brachten wij samen met de gebroeders Stallmann in het kader van de tentoonstelling de Friese motor een bezoek aan het atelier Fenduc van Erik van Hove te Marrakesh. Beide bedrijven vertegenwoordigen het authentieke ambacht van Fries Aardewerk en Hindelooper Schilderwerk en zijn enthousiast deelnemer aan het project.
 
In Marrakesh werd de tand van zaken doorgenomen. Het passen en meten van tot nog toe gemaakte onderdelen en verdere planning richting September. Naast het maken en beschilderen van onderdelen van de Friese motor zijn beide bedrijven ook betrokken bij het ‘Friese platform ‘waarop de motor straks rust. Dit platform reist binnenkort naar Harlingen alwaar het wordt voorzien van een authentieke betegeling met typisch Friese decors.
 
Er volgde een nadere kennismaking met de ambachtslieden van het atelier Feduc en cultuur snuiven in Marrakesh. Al met al een mooie waardevolle kennismaking met Marrakesh en de Marokkaanse cultuur. Natuurlijk hebben we ook hele mooie lokale tegels gezien. Het is toch bijzonder om terug in de tijd te gaan en de geschiedenis van de majolica en de tegels met eigen ogen te zien.
 
De tentoonstelling loopt momenteel ook, zie voor meer informatie: NU TE ZIEN