Projecten

In ons restauratieatelier restaureren en/of completeren wij tegels en aardewerk van 1600 tot en met Jugendstil. Bovendien zijn wij in staat om binnen deze periode renovatie toe te passen in elke interieurstijl.

Restaurant Goldene Gans

Tegelwand met tableau voor restaurant Goldene Gans in Hamburg. De tegelwand bestaat uit een mix van onze tinten room, warm grijs en antiek beige. Een mooi voorbeeld van een moderne toepassing.

Vis aan de Schelde

Het interieur van Vis aan de schelde in Amsterdam vormt, door het gebruik van ambachtelijke materialen, visgraat patronen, grafische uitingen een ruimtelijke aanvulling op het eten in het restaurant. Oude technieken & ambachten, mooie producten en materialen van eigen bodem zijn ingezet en hergebruikt voor het interieurontwerp. De tegels zijn gemaakt door Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek.

Project:
Restaurant Vis aan de schelde, Amsterdam.

Opdrachtgever: The Roast Room
Architect: Studio Modijefsky, Studio Molen

The Roast Room

Het stoere en tijdloze interieur van The Roast Room in Amsterdam is ontworpen door Studio Modijefsky. Uitgangspunt voor het ontwerp is dat ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel staat voor het restaurant. Alle details in het interieur zijn dan ook met de hand gemaakt, van de meubels tot de tegels. Voor alle tegels in het interieur van het nieuwe restaurant is de Harlinger Tegelfabriek verantwoordelijk geweest. 

Project:
Restaurant The Roast Room, Amsterdam.

Opdrachtgever: The Roast Room
Architect: Studio Modijefsky, Studio Molen

Werkzaamheden:
Het met de hand vervaardigen van tegels in nieuwe afmetingen en vormen.

Badkamerbetegeling Pulitzer Hotel

In beeldschone 17e en 18e eeuwse panden tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht in 24 panden staat het resticieuze Pulitzer hotel. Grandeur aan de grachten van Amsterdam. Zie het Prinsengracht concert, Koningin Beatrix voor de deur van het Pulitzer hotel (Pulitzer concert).

Project
Renovatie/restauratie interieur en badkamers in 18e eeuwse stijl, Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht te Amsterdam.

Opdrachtgever: Sheraton Hotels.
Architect: Prins & Kentie, Amsterdam.
Aannemer: Schakel & Schrale, Amsterdam.

Werkzaamheden:
Deels restauratie tegelwerk trappenhuizen diverse etages. Het vervaardigen en leveren van oud Hollandse witjes en bloementableaus in 18e eeuwse stijl passend bij natuursteen in badkamers, lounge, espresso-bar en toiletgroepen. Iedere etage heeft een ander bloementableau in de badkamer, totaal 265 bloementableaus op 24 tegels. 170.000 oud-Hollandse witjes, decortegels en bloementableaus vervaardigd in oorspronkelijke maatvoering 13 x 13 cm en oorspronkelijke Majolica techniek.

Gerealiseerd: 1998 / 2000

Augustusburg en de kunst van het restaureren

Schloss Augustusburg in Brühl, inde nabijheid van Keulen. Samen met Falkenlust een jachtslot, een meesterwerk van de Barok. De theatrale stroming in de kunst en architectuur die moest overweldigen door met veel zwier en krullen zich af te zetten tegen de reformatie. In 1984 op de werelderfgoed lijst van de UNESCO opgenomen.

Project:
Restauratie tegelwerk Sommerspeisesaal en aanverwante vertrekken van Schloß Augustusburg te Brühl (Keulen).

Opdrachtgever: NRW. (Nordrhein-Westfalen).
Architect / Aannemer: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW. Köln (D).

Werkzaamheden:
Het verwijderen, ontzouten, restaureren en vervangen van oud-Hollandse witjes, decortegels en tableaus stammend uit de periode rond 1740. Het tegelwerk is vervaardigd in originele Majolicatechniek en uitdrukkelijk in dezelfde technieken gerestaureerd. Ca. 650 m2 tegels in oorspronkelijke maatvoering: 13 x 13 cm. Plus/minus 40.000 tegels.

Gerealiseerd: 2008 / 2009

Harlinger Social

Contact

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 18:00
Zaterdag 9:00 - 17:00

Telefoon
0517 - 41 53 62

E-mail
info@harlinger.nl

Adres
Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek
Voorstraat 84
8861 BP Harlingen